Monceaux Le Comte 2 September
2 september 2025 - Monceaux-le-Comte, Frankrijk
Vanmorgen rond 6.45 uur opgestaan, het normale ochtend ritueel en met Alpha een wandeling gemaakt.
Later in de ochtend eerst het kippenhok uitgemest en de mest naar de groentetuin gebracht.
Daarna aan het druiven plukken geslagen, prachtig mooie en echt groot en zoet ook, niet van die kleintjes die wij in Nederland hebben, wellicht omdat het klimaat hier anders is.
Honorine maakte er druivensap van en dat hebben we later ook al mogen proberen.
Toen de zitmaaier erbij en dat was nieuw voor mij, maar best leuk werk om te doen, ik snap nu waarom ik geen paard rijd, m’n kroonjuwelen zijn aardig door elkaar geschud.
Om 17.15 uur was ik daarmee klaar en begon het (weer) te regen, maar gelukkig was m’n geplande werk gedaan. Alpha heeft de hele middag aan de lange lijn gelegen en mij zoveel mogelijk gadegeslagen want hij wil liever niet alleen zijn.
Daarna even opgefrist en gingen we weer gezellig samen eten, vers gemaakte pasta met paprika in roomsaus en salade van tomaat met avocado, komkommer etc.
Op naar de volgende dag en dan gaan we erop uit.

Ziet er allemaal heel leuk uit hoor, mooie omgeving. En ook nog lekker eten heb ik gezien. Fijn geniet er maar lekker van. Hoe lang blijf je nog weg? Tot morgen, groetjes.