Denemarken en weer thuis

14 september 2026 - Löningen, Duitsland

Vanmorgen om 6.15 uur opgestaan, heb redelijk geslapen, werd wel een aantal keren gepest door een paar muggen die ik maar niet kon vinden. 8 graden hier en de nevel hangt over de landerijen, en ik hoorde de paarden al hinniken, dit keer geen haan.
Het gewone ochtend ritueel en douchen, een prachtig nieuw sanitair, en super schoon.

Je moet als je met de camper op stap bent niet al te kritisch zijn, maar misschien ben ik wat verwend, ben zelf ook steeds aan het poetsen in de camper. “Zou het hier stoffig zijn?”🤣
Met Alpha een ochtendwandeling gemaakt en eenmaal terug, koffie gezet. De was al vast bij elkaar geraapt zodat ik dat bij thuiskomst zo in de wasmachine kan doen, het weer zou mooi worden dus dan kan het meteen aan de lijn. Rond 11 uur weer thuis, stralend weer hier.

Het was een mooie reis met wat ups en downs, meer ups.

Er zijn wel momenten geweest, vooral in de nacht waar er bij mij lichtelijk paniek uitbrak omdat ik nooit weet hoe stabiel ik de volgende dag ben om op pad te gaan maar goed het is gelukt.

Prachtig land om doorheen te reizen, soms zou je denken dat je door de Ardennen rijd, zo heuvelachtig. En wat me opviel is dat er overal agrarische bedrijven zijn, koeien en paarden lopen heerlijk rond, schapen heb ik niet gezien, hier geen stikstofprobleem. En wat een relaxte sfeer, niemand lijkt zich druk te maken, ook niet in het verkeer. Als ik hier dertig jaar geleden geweest zou zijn geweest dan was ik waarschijnlijk gebleven, ik voelde me er helemaal thuis. Ik kijk terug op een mooie ervaring die ik niet had willen missen.

Dank allemaal voor het lezen en de mooie lieve reacties.

Groet Fred

1. Huberdina Schouten:
    14 september 2026
    Je bent al weer vroeg thuis,zoveel verlangst naar de Sedijk? Mooi dat je het naar je zin hebt gehad,volgend jaar Zweden, schijnt heel mooi te zijn.
  2. Liesbeth & Johan:
    14 september 2026
    Wat fijn om te lezen dat je het leuk hebt gehad. Welkom weer terug. En ja …direct weer opruimen 🧹 en de was 🧺 doen.
    Fijne dag en tot snel en groetjes 👋 van ons.
  3. Fred Boot:
    14 september 2026
    Zeker verlangst naar de Sedyk. Ik woon hier fijn en kan me prima vermaken. Heb leuke mensen om me heen, dus echt weg hoef ik niet.
    Nu weer op normaal, het is een prachtige dag 👋👋
  4. Gerda:
    14 september 2026
    Kan je lekker op terug kijken op deze vakantie! En ook weer heerlijk om thuis te zijn he! Vindt Alpha vast ook ondanks dat hij het ook heerlijk heeft gehad.
  5. Anneke en Ko.:
    14 september 2026
    Fijn dat je weer thuis bent, kan niets anders zeggen dan oost west en thuis best. Goed om te horen dat je het leuk hebt gehad, en nou lekker bijkomen. Lieve groet van ons, ( ik ben op het moment snot verkouden.)