Naar Denemarken
3 september 2026 - Hosermühlen, Duitsland
Vanmorgen om 6.15 uur uit bed. Had slecht geslapen, een vlieg/mug die er plezier in had mij te treiteren, ik heb hem uiteindelijk vanmorgen geëlektrocuteerd met de vliegenmepper.
Broodje gegeten, kopje thee en douchen, keurig netjes allemaal op deze camperplaats, kan ik aanbevelen.
Daarna met Alpha aan de wandel, want hij moest er echt uit. Normaal gooi ik hem eruit door de achterdeuren en loopt hij de tuin in, maar dat kan hier niet.
Toen we terug kwamen, koffie gezet en de boel in orde gemaakt voor vertrek naar Hosenmülher.
Toen ik weg ging kwam de eigenaresse nog gedag zeggen, erg vriendelijk, ik heb haar gecomplimenteerd met deze mooi plek.
Om 9.00 uur vertrokken we, en vijf minuten later reden we in Duitsland, niets van gemerkt, geen controle of iets dergelijks.
Ik zag dat de dieselprijs €2,27.9 was, maar ik hoef nog niet te tanken.
Er was een enorme rookontwikkeling te zien op een industrieterrein en ik dacht nu maar hopen dat we die kant niet op hoeven. Toen gingen we een tunnel in en eenmaal daarbuiten leek het wel mist, ja hoor de rookpluim en een chemische lucht, gauw de blower uitgezet en wat later de ramen open zodat het kon doortochten.
Na zo’n twee uur rijden kwamen we op camperplaats Hosermülher aan, een plek in de middle of nowhere, geen water, geen stroom, wel een aardig ontvangst door Sabine de eigenaresse en tevens kunstenares.
Vijf plekken, maar ik was de enige, een hek met een slot erop waarvan ik de sleutel kreeg, dus ik mocht er wel uit😂
Ze vroeg of ik koffie wilde, ja gerne zei ik, meteen m’n Duits oefenen, is denk ik beter dan haar Engels, dat zei ze zelf. Ik wilde wat boodschapjes doen dus vroeg ik naar de dichtstbijzijnde super, dat was drie kilometer, dus een flinke tippel voor Alpha. Wel een dingetje als je alleen op reis bent met een hond, dan mag een hond vrijwel nergens in, dus ook de super niet. Ik moest hem dus buiten laten vast aan een regenpijp, er stond wel een bak water. Ik ben tijdens het bezoek aan de super drie keer gaan kijken, was toch bang dat iemand hem zou meenemen. Ja, met hem veel bekijks daar ontbreekt het niet aan, is bij mij wel anders, maar goed ik moet het ermee doen.
Was Alpha gisteren zo voorbeeldig tijdens de reis, vandaag werd dat teniet gedaan, hij was super lastig, ik denk dat hij één dag weg wel genoeg vond.
Op weg naar de super vond ik het een saai dorp, kon me niet bekoren, heb er dan ook geen foto’s gemaakt.
Tegen een uur of drie kwam de man van de campereigenaresse ook nog even kennismaken, erg vriendelijk mensen. Het houten huisje op palen (lijkt op een boomhut) is voor verhuur rond de kerst want dan sluiten de camperplaats maar kan men wel het huisje huren.
Vanavond gebakken aardappeltjes, met spinazie en kipburger, klodder mayonaise en yoghurt toe, anders val ik te veel af 😂
Morgen naar Neumünster.
Gerda:3 september 2026Prachtige plek 😍! En Alpha ligt heerlijk. Vanavond eerst maar op muggenjacht Fred! 😂 jammer dat het een saai dorp was. Maar morgen beter. 😉